بخشی از مصاحبه من با پایگاه خبری دانشجویان در خصوص تدفین شهدا گم
مسئول امور شهدای گمنام استان قزوین، حضور شهدای گمنام در دانشگاه ها را مایه ی وحدت دانشگاهیان دانست و با اشاره به پیشی گرفتن کشورهای اروپایی و آمریکا در تدفین سربازان خود در میادین اصلی و دانشگاه های معتبر خود افزود: 50 سال پیش از ما کشورهای اروپایی که شاید به لحاظ اعتقادی در نظر ما بی دین و لائیک باشند نخستین کشته های جنگ جهانی را در دانشگاه های انگلیس و کانادا دفن کردند و بزرگترین یادمان را برای سرباز گمنام جنگ جهانی دوم در دانشگاه تورنتوی کانادا ایجاد کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دانشجویان قزوین" کیوسنا"، این روزها شاهد پخش سریال معراجی ها از شبکه یک سیما با موضوع خاص حضور و تدفین شهدای گمنام در دانشگاه ها هستیم. این فیلم که روایت عکس العمل های متفاوت قشرهای مختلف دانشجویی را به نمایش گذاشته زمینه ای شد تا با مسئول کمیته ی شهدای گمنام استان قزوین در خصوص نحوه تدفین شهدا در فضای دانشگاه ها و عکس العمل های ایجاد شده در دانشگاه های استان قزوین در قبال این رخداد به گفتگو بنشینیم.
قاسم الله یاری پس از اشاره به نقاط چهار گانه ی دانشگاهی استان ـ دانشگاه آزاد قزوین و تاکستان، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) و دانشگاه علوم پزشکی ـ که در آنها تدفین شهدا انجام گرفته به توضیح روال تدفین شهدا در دانشگاه ها پرداخت.
وقتی خواهان حضور شهید گمنام هستیم
وی در خصوص نحوه اعلام امادگی دانشگاه ها و شرایط در نظر گرفته شده برای تدفین شهدا در فضای دانشگاه ها بیان کرد: پس از درخواست هایی که از جانب استادان، دانشجویان و مسئولین دانشگاه ها برای ما ارسال می شود و تهیه ی طومار از دانشگاهیان مبنی بر تدفین شهدا در دانشگاه، دانشگاهی که تعداد دانشجوی بیشتری داشته و پیگیرتر از دیگر دانشگاه ها باشد در اولویت این ستاد قرار می گیرد.
الله یاری در ادامه افزود: درخواست های ارسالی برای کمیته ی جست و جوی مفقودین به ستاد کل نیروهای مسلح ارسال می شود و پس از آن سردار باقرزاده یا نمایندگان او برای بازدید به محل های پیشنهادی می روند و پس از مشورت با اساتید و مسئولین تشکل های دانشگاه، محلی را برای تدفین مشخص می کنند و آن دانشگاه در نوبت تدفین قرار می گیرند.
استقبال پرشور از تدفین شهدا در دانشگاه های قزوین
وی در بیان میزان استقبال از مراسم تدفین شهدای گمنام چنین بیان کرد: این مراسم ها با استقبال پرشور دانشجویان و مردم استان قزوین روبه رو بوده است. برای مثال مراسم تدفین شهدای دانشگاه آزاد قزوین و دانشگاه امام خمینی ـ که برای نخستین بار میزبان شهدای گمنام در سطح استان بوده استـ با استقبالی بسیار پرشور همراه بود.
مسئول کمیته ی شهدای گمنام استان قزوین سپس در خصوص پیشینه تدفین شهدای گمنام این طور بیان کرد: 50 سال پیش از ما کشورهای اروپایی که شاید به لحاظ اعتقادی در نظر ما بی دین و لائیک باشند نخستین کشته های جنگ جهانی را در دانشگاه های انگلیس و کانادا دفن کردند.
الله یاری افزود: بزرگترین یادمان با نام «بنای یادبود سربازان» (Soldiers’ Tower) برای سربازان کشته شده در جنگ جهانی در دانشگاه تورنتوی کانادا می باشد که این یادمان برای زنده نگهداشتن یاد 1185 سرباز که دانشجوی همین دانشگاه بوده اند و جان خود را در جنگ های جهانی اول و دوم از دست داده اند ساخته شده است.
وی تصریح کرد: این یادمان دارای 143 پا ارتفاع می باشد و هر سال مراسم مهمی برای یادبود این افراد در این دانشگاه با نام Remembrance Day at Soldiers" Tower با حضور مسئولان شهری و مسئولان دانشگاه برگزار می شود.
این مسئول در ادامه با اشاره به نظر مقام معظم رهبری در این باره افزود: با توجه به اینکه شهدای ما علاوه بر نماد ایستادگی و مقاومت، مظهر قداست نیز هستند تدفین شهدای گمنام در دانشگاه ها کار صحیحی است، چنان چه مقام معظم رهبری نیز این عمل را اقدامی هوشمندانه عنوان نمودند.
شهدا مایه ی وحدت دانشجویان
الله یاری در خصوص تاثیر حضور شهدا در فضای دانشگاه اظهار کرد: در خصوص حضور شهدا در دانشگاه، نخستین شاخص نگاه زیارتی به شهید است و اینکه دانشجویان از حضور معنوی شهدا بهره مند شوند؛
وی افزود: به علاوه با توجه به اینکه شهید متعلق به عموم است و نمی توان آن را به قشری خاص مختص کرد، باید تمام اقشار دانشگاهی با حضور در برنامه های مختلف و برنامه های مختلفی که در حرم الشهدا های واقع در فضای دانشگاهی برگزار می شود زمینه توسل به شهدا را در خود تقویت کنند. همین حضور همگانی وحدت بخش تمام گروها در دانشگاه خواهد بود.
www.qsna.ir
پیکر شهید داوود فرجی بعد از 30 سال به آغوش خانواده اش بازگشت.
شهید داوود فرجی
پیکر شهید داوود فرجی بعد از 30 سال به آغوش خانواده اش بازگشت.
شهید داوود فرجی نهم آذر 1341 در روستای آقچهکند از توابع شهر تاکستان به دنیا آمد. پدرش حجتالله و مادرش خانمسلطان نام داشت. تا پایان دوره متوسطه در رشته انسانی درس خواند و دیپلم گرفت و به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد و پاسدار شد. سال 1362 ازدواج کرد. هفتم اسفند 1362، در جزیره مجنون عراق مفقود شد و بعد از گذشت سی اثری از پیکرش نبود،تا اینکه روز گذشته خبری مردم شهید پرور استان قزوین را خوشحال کرد که خبر از بازگشت داوود می داد.
شهید داوود فرجی در جریان تفحص کمیته جستجوی مفقودین در جزایر مجنون شناسایی و امروز یکشنبه پیکر مطهرش بعد از سی سال به استان قزوین باز می گردد.
بعد از شنیدن این خبر پیش خودگفتم:خوشا بحال پدر و مادر داوود حتما با شنیدن خبر آمدنش خوشحال خواهند شد. به این فکر می کردم که دوربینم را بردارم و به سراغ خانواده شهید بروم و عکس العمل پدر و مادر داوود را هنگام شنیدم خبر آمدن فرزندشان بگیرم.اما مطلع شدم که پدر داوود سال 58 فوت کرده و مادرش هم بعد از سالها چشم در فراق داوود به دیار باقی شتافته است.
و سخت تر آنکه داوود فرجی تنها چند روز بعد از مراسم عقد با همسرش وداع می کند و لبیک گویان به فرمان حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند:"جزایر باید حفظ شوند" لباس دامادی از تن خارج و لباس رزم به تن می کند و به جبهه های حق علیه باطل می شتابد و در جریان عملیات خیبر در جزیره مجنون به شهادت می رسد.
کاش مادرش بود و این روز را می دید که فرزندش باز گشته است...
پیکر مطهر شهید فرجی فردا دوشنبه ساعت 9:30 صبح از فرمانداری تاکستان به سمت سپاه تشییع می شود و بعد از نماز مغرب مراسم شب وداع در مسجد حجتیه تاکستان برگزار می گردد و پس فردا روز سه شنبه ساعت 9 صبح پیکر شهید داوود فرجی از کانون بسیج تاکستان به سمت روستای آقچه کند زادگاه شهید تشییع و تدفین می شود.
سفر اربعین پیاده روی نجف تا کربلا
دعوت خون خدا یادش بخیر
خواب و رویاهایمان یادش بخیر
گرچه ایوان نجف پُر نقش بود
غربت مولایمان یادش بخیر
پاپیاده از نجف تا کربلا
آنهمه شور و صفا یادش بخیر
دوستان! پاسپورتتان را چک کنید!
رد شدن از مرزها یادش بخیر
آن فلافل های مخصوص عراق!
شلغم و آب پرتقال یادش بخیر
پای زخم و تاول و باند و سرنگ
کیسه خواب و کوله ها یادش بخیر!
پرچم و سربند زرد یا حسین
تیرهای بین راه یادش بخیر
تاحسین مانده فقط یک یاحسین
انتظار و اشک و آه یادش بخیر
گنبد سقای دشت کربلا
کشته ی راه خدا یادش بخیر
روبرویم آن ضریح پر ز نور
هیبت شش گوشه را یادش بخیر
برمشامم میرسد بوی حرم
آرزوی نینوا یادش بخیر
قلب ما در کربلا جا مانده است
اربعین و کربلا یادش بخیر
امامی برای همه زمان ها
بازخوانی بیانات حضرت آقا در خصوص رابطه با آمریکا
مذاکره هیچ تاثیری ندارد. خطبه های نماز جمعه تهران 26/10/1376
مسئله اصلی آمریکا اسرائیل است . بیانات در دیدار دانشجویان و دانشآموزان 12/8/1378
نه فقط رابطه با امریکا، بلکه مذاکره با دولت امریکا امروز برخلاف مصالح ملى و منافع ملت است. این یک نظرِ متعصّبانه نیست؛ این یک اندیشه و فکر است. بیانات در اجتماع بزرگ مردم اصفهان1380/08/08
امام بالاتر از مذاکره را گفتند، فرمودند: اگر امریکا آدم شود، ما با او رابطه هم برقرار مىکنیم؛ یعنى اگر از خوى استکبارى دست بردارد؛ مانند یک طرف برابر، و نخواهد اهداف خودش را در داخل ایران تعقیب کند، در آن صورت او هم مثل بقیهى دولتها خواهد بود. اما واقعیّت این نیست. بیانات در دیدار کارگزاران نظام1380/12/27
ارتباط و مذاکره با آمریکا هم خیانت است و هم حماقت. بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان و رزمندگان 1381/03/01
طعمه را از دهان گرگ با قدرت باید گرفت، نه مذاکره. بیانات در دیدار مردم تبریز 1386/11/28
هرگاه لبخند زدند، خنجری پشت سرشان مخفی کردند.بیانات در دیدار دانشآموزان در آستانه 13 آبان 1388/08/12
فریب لبخند دشمن را نخورید/راحت عهد می شکنند.خطبههای نماز جمعه تهران 1390/11/14
من به این گفتگوها خوشبین نیستم چرا؟ چون تجربههای گذشتهی ما نشان میدهد که گفتگو در منطق حضرات آمریکائی به این معنی نیست که بنشینیم تا به یک راه حل منطقی دست پیدا کنیم ــ منظورشان از گفتگو این نیست ــ منظورشان از گفتگو این است که بنشینیم حرف بزنیم تا شما نظر ما را قبول کنید! 01/01/1392 بیانات در حرم رضوی
لیست کل یادداشت های این وبلاگ